Sådan føjer du skatter til opslag

Airbnb har værktøjer, der kan hjælpe dig med at føje skatter til dit opslag.

Føj skatter til dit opslag

Hvis du er vært og har angivet dine relevante oplysninger om turistskat, kan du opkræve skatter direkte fra gæster ved hjælp af vores professionelle værtsværktøjer. Med denne funktion kan du angive den type skat, du opkræver, hvordan du ønsker at gøre det (procentdel per booking, gebyr per gæst, gebyr per nat eller gebyr per gæst per nat), og hvad du ønsker at opkræve den for (pris per nat, gebyrer og andre gebyrer).

Hvis du befinder dig i en region eller jurisdiktion, hvor vi opkræver og sender skatter på dine vegne (automatisk eller standardopkrævning af skat), kan du måske alligevel føje skatter til dit opslag. Afhængigt af jurisdiktionen kan du have en af to muligheder:

1. Fravælg standardskatteopkrævning, og tilføj dine egne skatter i stedet
  2. Tilføj skatter ud over de skatter, vi automatisk opkræver. Gennemgå beløbene for opkrævning af belægningsskat for at se, hvad Airbnb opkræver på dine vegne, før du tilføjer yderligere skatter.

Hvis du fravælger standardopkrævning af skat og tilføjer dine egne skatter, opkræver vi skatter af din pris per nat og gebyrer, men sender dem videre til dig, så du kan indsende dem til skattemyndighederne. Hvis du tilføjer skatter ud over de skatter, vi opkræver automatisk, sender vi dine yderligere skatter til dig, så du kan indsende dem til skattemyndighederne, og vi indsender de skatter, vi opkræver automatisk, direkte til skattemyndighederne. Hvis du fravælger standardskatteopkrævning, erstatter tilføjelse af en skat alle standardskatter.

Når funktionen er indstillet, beregnes skatten på grundlag af indstillingen for dit skattegrundlag. Gæster kan se eventuelle skatter, du har tilføjet, i afsnittet Belægningsskat i deres prisoversigt.

Hvad kan beskattes?

• Pris per nat (inklusive Airbnb's værtsgebyr)
  • Standardgebyrer: administrations-, netværks- og sengetøjsgebyrer
  • Rengøringsgebyrer

Hvad bliver ikke beskattet?

• Airbnb's gæstegebyrer
  • Depositummer

Denne funktion er ikke tilgængelig under visse omstændigheder, og den type skatter, du kan opkræve via denne funktion, dækker muligvis ikke dine behov. Få flere oplysninger om, hvorfor du måske ikke kan tilføje skatter.

Sådan tilføjer du skatter for individuelle opslag

Du skal slå professionelle værtskabsværktøjer til for at få adgang til denne funktion.

Hvis vi ikke allerede opkræver og sender skatter for dit opslag

1. Gå til Opslag, og vælg det opslag, du vil redigere
  2. Vælg Lokale skatter og love
  3. Klik på Tilføj en skat
  4. Vælg Skattetype fra rullemenuen
  5. Vælg Opkrævningstype, og tilføj derefter det beløb, der opkræves, i feltet under Beløb
  6. Tilføj dit Virksomhedsskattenummer og registreringsnummer for indkvarteringsskat (læs mere om skatte-id nedenfor), hvis det er relevant for dit opslags jurisdiktion
  7. Vælg, om din region tilbyder fritagelse for længerevarende ophold (hvis du vælger Ja, får du mulighed for at angive yderligere oplysninger)
  8. Accepter vilkårene, og klik på Gem

Hvis vi opkræver og sender skatter for dit opslag (standardskatter)

Hvis vi allerede opkræver nogle skatter for dig, kan du føje skatter til dit opslag på to måder, afhængigt af hvilken jurisdiktion din bolig ligger i.

Den første måde lader dig vælge mellem standardskatteopkrævning og brugerdefineret skatteopkrævning. Hvis du vælger tilpasset skatteopkrævning under denne valgmulighed, opkræver vi kun de skatter, du tilføjer.

1. Gå til siden Opslag, og klik på det opslag, du vil ændre
  2. Vælg Lokale skatter og love
  3. Vælg Særskattesamling
  4. Klik på Tilføj en skat
  5. Vælg Skattetype fra rullemenuen
  6. Vælg Opkrævningstype, og tilføj derefter det beløb, der opkræves, i feltet under Beløb
  7. Tilføj dit Virksomhedsskattenummer og registreringsnummer for indkvarteringsskat (læs mere om skatte-id nedenfor), hvis det er relevant for dit opslags jurisdiktion
  8. Vælg, om din region tilbyder fritagelse for længerevarende ophold (hvis du vælger Ja, får du mulighed for at angive yderligere oplysninger)
  9. Accepter vilkårene, og klik på Gem

Hvis du senere fjerner alle brugerdefinerede skatter, skifter du automatisk tilbage til standardskatteopkrævning.

Den anden måde, hvorpå du kan føje skatter til et opslag, er at føje flere skatter til de skatter, vi allerede opkræver. Vi opkræver disse skatter ud over den skat, vi automatisk opkræver på dine vegne. Du kan gennemgå de skattebeløb, der opkræves af Airbnb.

1. Gå til Opslag, og vælg det opslag, du vil redigere
  2. Vælg Lokale skatter og love
  3. Klik på Tilføj en skat
  4. Vælg Skattetype fra rullemenuen
  5. Vælg Opkrævningstype, og tilføj derefter det beløb, der opkræves, i feltet under Beløb
  6. Tilføj dit Virksomhedsskattenummer og registreringsnummer for indkvarteringsskat (læs mere om skatte-id nedenfor), hvis det er relevant for dit opslags jurisdiktion
  7. Vælg, om din region tilbyder fritagelse for længerevarende ophold (hvis du vælger Ja, får du mulighed for at angive yderligere oplysninger)
  8. Accepter vilkårene, og klik på Gem

Skatte-id'er

Virksomhedsskattenummer

Et skatte-id for en virksomhed er et unikt nummer, der er knyttet direkte til virksomheden. I USA er dit virksomhedsskattenummer f.eks. dit føderale arbejdsgivernummer (EIN), i Storbritannien er dit virksomhedsskattenummer din unikke skatteyderreference (UTR), og i Estland er dit virksomhedsskattenummer din registreringskode for juridiske personer. Dette id-nummer varierer, afhængigt af hvor din virksomhed er registreret. Dette id-nummer kan bruges til at identificere din virksomhed til flere formål – ikke kun skatteformål. Normalt udstedes dit virksomhedsskattenummer samtidig med skatte- eller virksomhedsregistreringen. Du kan finde nummeret på skatte- eller virksomhedsdokumenter, du har modtaget.

Dette felt er valgfrit.

Registreringsnummer for indkvarteringsskat

Mange jurisdiktioner i USA udsteder et registreringsnummer for indkvarteringsskat, som er det unikke nummer, du blev tildelt af din lokale skattejurisdiktion. Afhængigt af jurisdiktionen kan dette være et specifikt registreringsnummer for indkvarteringsskat eller et lokalt virksomhedsregistrerings- eller kontonummer. I Florida er dit registreringsnummer for indkvarteringsskat eksempelvis delstatslige momsregistreringsnummer for omsætningsafgift og distriktets turistudviklingsskattenummer for turistudviklingsskat. I Sacramento i Californien er dit registreringsnummer for indkvarteringsskat dit virksomhedskundekontonummer for turistskat (TOT), og i Eureka Springs i Arkansas er dit registreringsnummer for indkvarteringsskat dit CAPC-skattetilladelsesnummer. Dit registreringsnummer for indkvarteringsskat varierer afhængigt af den specifikke skat, du opkræver, samt jurisdiktion.

Mange jurisdiktioner uden for USA har også en indkvarterings-/turistskatteregistreringsproces. For eksempel kræver udlejning af boliger i Ljubljana i Slovenien registrering af turist- og promoveringsskat. Det nummer/den identifikator, du fik tildelt ved registreringen, er det nummer, du skal indtaste her.

Beskatningsgrundlag

Bemærk, at valg af beskatningsgrundlag kun er tilgængeligt for opkrævninger, der foretages som % per reservationstype. Alle andre typer gebyrer giver dig ikke lov til at vælge et beskatningsgrundlag.

Hvis du er vært for en anden bolig end en Luxe-bolig, er følgende priselementer tilgængelige som beskatningsgrundlag for din særskatteregel:

• Basispris
  • Rengøringsgebyr
  • Gebyr for sengetøj
  • Overnatningsgebyr
  • Administrationsgebyr
  • Netværksgebyr

Der kan vælges flere beskatningsgrundlag for en regel. Skatter beregnes dog kun, hvis du har angivet en pris for den pågældende vare.

Fritagelser

En booking kan være berettiget til en fritagelse, hvis den opfylder visse krav. Hvad, der kvalificerer sig til at være en undtagelse, afhænger af, hvilken jurisdiktion boligen ligger i. For eksempel:

• Jurisdiktion Y – en booking på mere end X nætter er ikke skattepligtig (fritagelse ved længerevarende ophold)
  • Jurisdiktion Z – kun de første X nætter er skattepligtige på visse betingelser (betinget fritagelse)

Feltet til fritagelse ved længerevarende ophold i din særskatteregel bruges typisk til længerevarende ophold. Feltet med betinget fritagelse i din særskatteregel bruges typisk til kortvarige ophold.

Disse felter er valgfri. Spørg din lokale skattemyndighed, om der gælder en fritagelse i dit område.

Ekstra skatteregler/øvre grænse

I visse jurisdiktioner er der muligvis et maksimalt beløb, der kan opkræves på en booking, i turistskat. Det maksimale beløb gælder normalt per person per nat. Det er også kendt som øvre grænse. For eksempel:

• Jurisdiktion X har en turistskatterate på 3 % for de første 7 nætter af en booking og et maksimalt beløb for turistskatter, der kan gælde for en booking, på 5 euro per person per nat. Hvis en gæst booker til 2 personer og 3 nætter, vil beregningen af turistskatten være 3 % af prisen per nat for de første 7 nætter, og den må ikke overstige den øvre grænse på 30 EUR. I dette forklarende eksempel er den betingede fritagelse 7.

Dette felt er valgfrit. Spørg dine lokale skattemyndigheder, om der er et maksimalt beløb for turistskatter i dit område.

Sådan fungerer skatteudbetalinger

Skatter, du har tilføjet med denne funktion, beregnes ud fra din udbetaling, men bliver udbetalt separat. Din udbetaling omfatter pris per nat, rengøringsgebyr og alle andre gebyrer, du opkræver for nye bookinger, minus værtsgebyret. Det er op til dig at angive det skattebeløb, du ønsker opkrævet. Og som altid er du ansvarlig for at indsende, betale og indberette alle skatter i forbindelse med dine bookinger til de relevante skattemyndigheder. Få mere at vide om din skatteindberetning og dine udbetalinger.

Sådan påvirker skatter din samlede pris

Din samlede pris stiger efter tilføjelse af nye skatter. Så hvis du tidligere har inkluderet belægningsskatter i din pris per nat, skal du justere din pris per nat, når du har tilføjet nye skatter, så din pris per nat forbliver den samme.

For eksempel: Din lokale belægningsskat er på 5 %. For at tjene 95 USD per booket nat opkræver du en pris på 100 USD per nat, som inkluderer en belægningsskat på 5 dollars. Når du tilføjer den nye skat på 5 %, bliver den samlede pris (inklusive skatter) nu 105 USD. Hvis du vil fortsætte med at opkræve en samlet pris (inklusive skatter) på 100 USD, skal du sænke din pris per nat til 95 USD.

Oplysninger, vi deler med relevante skattemyndigheder

Airbnb kan videregive data og andre oplysninger vedrørende transaktioner og skatter til den relevante skattemyndighed, f.eks. dit navn, boligens adresse, gældende virksomheds- og skattenumre, indkvarteringsgebyrer, servicegebyrer, samlet bookingindtægt, skattebeløb, reservationsdatoer og transaktionsdatoer.