Netværkspolitik

Brug og offentliggørelse af overvågningskameraer, optagere, støjmålere og smart home-apparater

Vi tillader ikke, at værter har overvågningskameraer eller optagere, der overvåger indendørs områder, selvom apparaterne er slukkede. Skjulte kameraer har altid været forbudt og vil fortsat være det. Værter må gerne have udendørs overvågningskameraer, støjmålere og smart home-apparater, så længe de overholder nedenstående retningslinjer og gældende lovgivning.

Disse regler træder i kraft den 30. april 2024.

Overvågningskameraer og optagere

• Overvågningskameraer og optagere er enhver enhed, der optager eller sender video, billeder eller lyd, såsom en babyalarm, et dørkamera eller et andet kamera.
  • Skjulte overvågningskameraer er strengt forbudt.
  • Værter må ikke have overvågningskameraer og optagere, der overvåger indendørs i en bolig, f.eks. i en gang, et soveværelse, et badeværelse, en stue eller et gæstehus, selvom de er slukkede.
  • Værter må gerne have udendørs overvågningskameraer og optagere, så længe deres placering oplyses (f.eks. "Jeg har et kamera i min forhave", "jeg har et kamera over min terrasse" eller "jeg har et kamera over min pool").
  • Værter må ikke placere overvågningskameraer og optagere over udendørs områder, hvor brugerne har en større forventning om privatlivets fred, f.eks. inde i et lukket udendørs brusebad eller i en sauna.
  • Værter er ikke forpligtede til at oplyse om overvågningskameraer og optagere, der ikke er under deres kontrol, f.eks. et overvågningskamera i lobbyen i en lejlighedsbygning, men opfordres til at gøre gæster opmærksomme på tilstedeværelsen af sådanne kameraer.

Støjmålere

• Støjmålere er enheder, der vurderer lydniveauer og deres varighed, men som ikke optager lyd.
  • Værter må gerne have støjmålere inden for i boligen, så længe værten oplyser, at de er til stede, og de er placeret i et fællesområde.
  • Værter er ikke forpligtede til at oplyse, hvor deres støjmålere er placeret.

Smart home-apparater

• Smart home-apparater er apparater, der opretter forbindelse til og interagerer med andre apparater eller netværk og omfatter Amazons Alexa og Googles Nest.
  • Værter må gerne have smart home-apparater.
  • Værter opfordres til at oplyse, at de er til stede i deres bolig, men det er ikke et krav. Vi opfordrer også værter til at give gæsterne mulighed for at frakoble eller deaktivere smart home-apparater.

Oplys om dit overvågningskamera eller din lydoptager

1. Klik på Opslag, og vælg det opslag, du vil redigere
  2. Under Opslags-editoren skal du klikke på Din bolig
  3. Klik på Gæsters sikkerhed
  4. Klik på Sikkerhedsanordninger og derefter på Overvågningskameraer og lydoptagere i boligen
  5. Klik på Tilføj oplysninger, og beskriv hvert apparat, dets placering (f.eks.: "Jeg har et kamera i min forhave"), og om det er tændt eller slukket
  6. Klik på Fortsæt og derefter på Gem

Oplys om dine støjmålere:

1. Klik på Opslag, og vælg det opslag, du vil redigere
  2. Under Opslags-editoren skal du klikke på Din bolig
  3. Klik på Gæsters sikkerhed
  4. Klik på Sikkerhedsanordninger og derefter på Overvågningskameraer og lydoptagere i boligen
  5. Klik på Støjmålere og derefter på Gem