Hvad sker der, når dit id kontrolleres?

Vores mål er, at gæster og værter på Airbnb kan stole på hinanden.

Selvom ingen identifikationsproces er idiotsikker, og vi ikke kan garantere nogens identitet, tager vi forholdsregler for at hjælpe alle med at føle sig sikre på, at gæster og værter på Airbnb er ægte. Derfor har vi procedurer på plads for at forsøge at bekræfte vores brugeres identitet.

Bekræftelse af gæsters og værters identitet hjælper os med at:

• finde frem til svigagtig adfærd
  • udføre baggrundskontrol, hvor det er tilladt i henhold til gældende lovgivning
  • forstå, om en ondsindet aktør har taget kontrol over en konto

Få mere at vide om, hvordan vi hjælper med at skabe en følelse af tillid i vores netværk rundt om i verden.

Sådan tjekker vi id

Når du booker et ophold eller en oplevelse – eller når du bliver vært – beder vi dig muligvis bekræfte dine personlige oplysninger såsom dit juridiske navn og din adresse, telefonnummer og andre kontaktoplysninger.

Vi beder dig muligvis om at oplyse:

• juridisk navn, adresse og/eller andre personlige oplysninger: I nogle tilfælde er dette tilstrækkeligt til, at vi kan bekræfte din identitet.
  • billede af dit officielle id: Det kan være kørekort, pas, identitetskort eller visum. Få mere at vide om typer af myndighedsudstedt id.
  • selfie: Vi bliver måske nødt til at bede om et billede, hvis vi ikke kan bekræfte dit myndighedsudstedte id. Hvis du ikke kan sende en selfie, der stemmer overens med dit myndighedsudstedte id, kan du kontakte os for at få en alternativ bekræftelsesmetode.

Få mere at vide om identitetsbekræftelsesproceduren.

Sådan administrerer vi dine data

Kun autoriseret Airbnb-personale og autoriserede tredjepartsleverandører kan få adgang til de oplysninger, du indsender. Alle oplysninger gemmes og overføres ved hjælp af sikker kryptering. Vi opbevarer kun dine data, så længe det er nødvendigt for at overholde gældende love og andre juridiske krav, herunder:

• nødvendig tid til at opfylde kravene til sikkerhed og bekæmpelse af svig
  • opretholdelse af Airbnb's netværksretningslinjer
  • overholdelse af kravene til bekæmpelse af hvidvaskning af penge
  • overholdelse af betalings- og skattelovgivningen

Vi sletter personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning, når en anmodning om sletning af en registreret persons rettigheder behandles. Tjek vores Fortrolighedspolitik.