Der er for øjeblikket længere ventetider end normalt
    På grund af coronavirussen (COVID-19) modtager vi i øjeblikket mange henvendelser og har mindre bemanding. Hvis der er mere end 72 timer til din reservation, skal du kontakte os tættere på indtjekningsdatoen, så vi kan hjælpe dem, der har brug for øjeblikkelig hjælp. For at ændre eller annullere en reservation skal du gå til din side med rejser eller dit værtskontrolpanel.

Hvordan fungerer det, når Airbnb bekræfter din identitet?

Hos Airbnb arbejder vi altid på at gøre vores netværk så sikkert som muligt for alle. Det er derfor, vi muligvis beder dig om et officielt id eller beder dig bekræfte dit juridiske navn og tilføje din adresse, inden du booker en bolig eller en oplevelse eller bliver vært.

Disse oplysninger hjælper os med at holde Airbnb sikker, bekæmpe svindel med mere – og du skal kun gøre det en gang.

Sådan fungerer det, når Airbnb bekræfter din identitet

Når bliver du bedt om at bekræfte din identitet, skal du tilføje enten dit juridiske navn og din adresse eller et billede af et officielt id (kørekort, pas eller nationalt id-kort). Derudover kan du blive bedt om at tage et helt nyt billede af dig selv. Dette er forskelligt fra dit profilbillede, som du måske også bliver bedt om at indsende.

Hvis du bliver bedt om at tage et billede af dig selv, skal det stemme overens med billedet på dit id, og dit id skal være gyldigt. Hvis dine billeder ikke svarer til hinanden, du er under 18 år, eller dit id ikke er gyldigt, kan du ikke booke opslag, der kræver id. Hvis du er under 18 år, vil alle aktuelle reservationer også blive annulleret.

Der er muligvis et par måder, du kan bekræfte din identitet på:

• Tag et billede af dit id med din telefon
    • Tag et billede med kameraet på din computer eller mobilenhed
    • Upload et eksisterende billede af dit id
    • Tilføj dit juridiske for- og efternavn
    • Tilføj din adresse (denne skal være identisk med den adresse, hvor du modtager bankdokumenter eller elregninger)

Fuldførelse af denne proces er ikke en anbefaling af en vært eller gæst, en garanti for nogens identitet eller en forsikring om, at interaktion med vedkommende er sikker. Brug altid din egen dømmekraft, og følg vores sikkerhedstips til gæster og værter.

Når du bliver bedt om at bekræfte din identitet

Dette kan ske af forskellige årsager. Nogle værter kræver f.eks., at deres gæster gennemfører identitetsbekræftelse for at booke deres bolig eller oplevelse.

Airbnb kan også nogle gange bede dig om at bekræfte din identitet for at hjælpe med at sikre, at du virkelig er dig.

Men uanset årsagen deles dit id aldrig med værter eller andre, der bruger Airbnb.

Hvis du vil vende tilbage og færdiggøre bekræftelsen af din identitet senere, er det helt i orden. Bare gå til airbnb.com/verify, så kan du fortsætte, hvor du slap.

Typer af id

Afhængigt af hvor du er, og hvilket land du kommer fra, kan du muligvis tilføje et af følgende typer officielt id:

• Kørekort
    • Pas
    • Nationalt identitetskort

Det skal være et officielt myndighedsudstedt id (ikke et id til en skole, et bibliotek, et fitnesscenter osv.) med et billede af dig.

Hvis du tilføjer et kørekort, vil du blive bedt om to billeder: et af forsiden og et af bagsiden.

Hvis du tilføjer et pas, skal du sørge for, at billedet indeholder numrene nederst på siden med dit billede.

Beboere i Singapore, Hongkong, Holland, Japan og Sydkorea: Uanset hvilken type id du tilføjer, skal du sørge for, at billedet af dit id ikke viser dit identifikations- eller registreringsnummer. Hvis du tager et nyt billede af dit id, skal du dække nummeret med et stykke tape eller din finger, når du tager billedet, og sørge for, at alle andre oplysninger er synlige. Hvis du uploader et eksisterende billede af dit id, skal du redigere det først, så man ikke kan se dit identifikationsnummer.

Andre måder, hvorpå vi bekræfter din identitet

I nogle tilfælde behøver du måske ikke tilføje et officielt id. Vi kan sikre os, at det virkelig er dig, når du tilføjer dit juridiske navn og din adresse (den skal være identisk med den, hvor du modtager bankdokumenter eller elregninger). Vi sammenligner disse oplysninger med sikre tredjepartsdatabaser.

Hvad deles med din vært

Hvis du bliver bedt om et officielt id, deles følgende muligvis med din vært:

• Fornavnet på dit id
    • Om du er over eller under 25 år
    • Om dit id er blevet tilføjet
    • Dit profilbillede og -navn

Som gæst deles følgende aldrig med din vært eller andre, der bruger Airbnb:

• Billedet af dit id
    • Det billede, du tager af dig selv som en del af id-bekræftelse (hvis du bliver bedt om at gøre det)
    • Din adresse

Fortrolighed

Vi tager fortrolighed alvorligt. De oplysninger, du angiver i forbindelse med, at du tilføjer dit officielle id, er underlagt vores Fortrolighedspolitik og sendes til os og vores tredjepartsdatabaser ved hjælp af samme sikre krypteringsmetode, som hjemmesider bruger til at sende kreditkortnumre. Vores tredjepartsdatabaser håndterer disse oplysninger i henhold til vores kontrakter med de pågældende tredjeparter.

I Holland, Sydkorea, Singapore, Hongkong eller Japan

For at beskytte dine oplysninger yderligere er det vigtigt, at dit nationale id-nummer (NRIC, HKID, BSN, MyNumber, RRN osv.) ikke kan ses på billedet af dit id. Hvis du tager et nyt billede af dit id, skal du sørge for, at alle andre oplysninger er synlige – det er kun identifikationsnummeret, der skal dækkes (en mulighed er at bruge tape til at dække nummeret). Hvis du uploader et eksisterende billede af dit id, skal du redigere det, så man ikke kan se dit identifikationsnummer.

Vi har foretaget nogle ændringer for at forbedre vores beskyttelse af nationale identifikationsnumre. Hvis dit id blev tilføjet før datoen nedenfor, og man kunne se dit identifikationsnummer på dit billede, så bare tag det roligt – vi har slettet billedet af dit id permanent, og du behøver ikke at foretage dig noget. Hvis dit id blev tilføjet efter datoen, gemmer vi billedet, men vi har fjernet dit nationale id-nummer for at beskytte dig.

• Holland, borgerservicenummer (BSN): 5. september 2017
    • Korea, borgerregistreringsnummer (RRN): 15. maj 2018
    • Singapore, nationalt registreringsidentitetskort (NRIC)/andet nationalt id-nummer: september 2019
    • Hongkong, id-kort (HKID): 1. oktober 2019
    • Japan, MyNumber/personnummer: 1. oktober 2019

Lagring af fjernelse af billedet af dit id

Lagring af dit officielle id er underlagt vores Fortrolighedspolitik, som beskriver vores indsats for at beskytte dine oplysninger.

Vi anbefaler, at du ikke fjerner billedet af dit id. Hvis du gør det, annulleres kommende reservationer.

Men du kan fjerne billedet af dit id 90 dage efter, at du har gennemført din seneste booking.

Sådan fjerner du billedet af dit id: Fra dine Kontoindstillinger skal du gå til Personlige oplysninger. Ved siden af Officielt id skal du vælge Fjern.

Profilbilleder kan også fjernes, men det billede, du tager af dig selv (hvis du bliver bedt om det), kan ikke fjernes.

Andre måder, id-oplysninger kan bruges på

Når du og andre gæster og værter indsender et id, skaber det tillid i Airbnb-netværket. Det er også med til at holde Airbnb sikker, bekæmpe svindel osv. Der er et par måder, hvorpå identifikationsoplysninger kan bruges til dette.

For det første kan vi her hos Airbnb bruge dine identifikationsoplysninger til bedre at beskytte alle gæster og værter. Oplysningerne hjælper os med at kontrollere, at alle virkelig er, hvem de påstår – og det bidrager til at udelukke svindlere fra Airbnb. Vi kan også gøre konti mere sikre og bedre sikre os, at alle, der bruger Airbnb, er over 18 år.

Desuden kan vi, hvor det er tilladt ved lov, give oplysninger fra et id, f.eks. det fulde navn, adresse og fødselsdato, til vores tjenesteudbydere for at udføre baggrundstjek i de offentlige registre for kriminelle forseelser og sexforbrydelser. Disse baggrundstjek er indtil videre begrænset til brugere i USA. Selvom vi mener, at disse kontroller hjælper os med at bekæmpe svindel og misbrug af vores tjenester, er de ingen garanti for, at interaktion med folk, der booker via Airbnb, er sikker og problemfri. Læs vores meddelelse vedrørende begrænsningerne for baggrundstjek af registrerede sexforbrydere grundigt.

Vi kan derudover, hvor det er tilladt i henhold til gældende lovgivning, videregive visse oplysninger fra et id til banker og andre pengeinstitutter (hvilket hjælper dem med at håndhæve diverse love vedrørende skat, hvidvaskning af penge og sanktioner) samt til politimyndigheder (som kan foretage efterforskninger, der kræver Airbnb's samarbejde).

Vores mål er at samarbejde tæt med disse organisationer og overholde vores juridiske forpligtelser, samtidig med at vi sikrer respekt, fortrolighed og sikkerhed for alle, der bruger Airbnb

Om billedsammenligning

Hvis du bliver bedt om at tage et billede af dig selv, sammenligner vi også det billede med billedet på det officielt udstedte id, du allerede har indsendt. Dette hjælper os med at sikre, at du virkelig er dig.

Billedsammenligning kan give nyttige oplysninger, men ingen ansigtssammenligning er helt nøjagtig. Effektiviteten af sammenligning af ansigtstræk kan variere meget alt efter færdigheder og dømmekraft hos den person, som sammenligner billederne, billedernes kvalitet og opløsning, og om der er væsentlige ændringer i en persons udseende på de to billeder (f.eks. aldersforskel, ændring i vægt, anden beklædning).

Som følge heraf kan denne proces nogle gange "matche" billeder, som faktisk ikke er af den samme person, eller undlade at matche billeder, som er af den samme person. Svigagtige personer kan omgå selv de mest sofistikerede og omhyggelige bestræbelser på at sammenligne indsendte billeder.

Vi giver ingen garanti eller tilkendegivelser om nøjagtigheden eller effekten af billedsammenligningsresultaterne. Du bør ikke betragte billedsammenligningsprocessen som en garanti for nogens identitet, eller for at vedkommende er en, du kan interagere sikkert med.

Fejlfinding

Hvis du har problemer med at indsende dit officielle id, er her et par ting, du skal være opmærksom på:

• Tjek din indbakke, sms'er og telefonmeddelelser – du kan have modtaget yderligere oplysninger. Find ud af, hvorfor du muligvis ikke modtager en e-mail.
    • Hvis du forsøger at indsende et billede ved hjælp af en mobilenhed, skal Airbnb-appen eller din browser muligvis have tilladelse til at få adgang til dit kamera. Du skal muligvis også opdatere appen eller siden, når du har givet kameraet tilladelse.
    • Sørg for JPEG- eller PNG-filer af høj kvalitet. Tag billeder i et veloplyst rum, og sørg for, at oplysningerne passer inden for de angivne hvide linjer. Sørg for, at billedet ikke er uskarpt eller skjult.
    • Indsend billeder af et originalt (ikke fotokopieret) og ubeskadiget id. Hvis dit id har to sider, hvis det f.eks. er et kørekort eller nationalt id-kort, skal du sørge for at indsende hver side – forsiden og bagsiden. For indbyggere i Singapore, Hongkong, Holland, Japan og Korea: Uanset hvilken type id du tilføjer, skal du sørge for, at billedet af dit id ikke viser dit identifikations- eller registreringsnummer.
    • Hvis du bliver bedt om at tage et billede af dig selv, skal du sørge for, at billedet tydeligt viser dit ansigt og passer inden for den angivne hvide linje. Religiøs hovedbeklædning er velkommen, men sørg for, at øjne, næse og mund er synlige.